Domino

 


Aantal Spelers:

2-6 Spelers

Geschikte leeftijd:
Vanaf 5 jaar

Speeltijd:
15 - 25 minuten

Introductie
Het oeroude bekende spel

Wat heb je nodig?
Speel Domino 9 zoals het normale spel, maar met een dubbele set van 9 kaarten, welke bij elkaar opgeteld een totaal van 55 speelstenen (of in dit geval kaarten) vormt. Je kunt ook de kaarten met 7, 8 en 9 stippen uit het spel laten zodat je een set van 28 hebt. 

Overige
Geen

Opzet
Als je genoeg ruimte hebt, kun je de kaarten aan elkaar leggen zoals te zien is op foto 1.
Als je weinig plek hebt kun je de kaarten over elkaar heen leggen, zoals te zien is op foto 2.

Spelregels
Het standaard Domino spel is ontworpen voor twee spelers en hiervoor heb je een dubbele set van 6 nodig. Schud de 28 speelkaarten, iedere speler trekt zeven kaarten. De overige kaarten leg je met de speelzijde naar beneden op een stapel. Iedere speler houdt kaarten zichtbaar voor zich zodat de andere spelers kunnen zien, hoeveel kaarten iedereen heeft (maar uiteraard niet welke kaarten hij of zij heeft).
Een speler begint het spel door een kaart te spelen. Deze kaart vormt de begin van de rij waar iedereen bij moet aanleggen. Iedereen mag aan beide uiteinden van de rij aanleggen. Wanneer een speler niet kan aanleggen, moet hij of zij een kaart rapen van de stapel. Mocht die geraapte kaart gespeeld kunnen worden, dan mag dat. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Het spel eindigt wanneer een speler zijn laatste kaart in zijn of haar hand kan uitspelen, of wanneer het spel niemand meer aan beide uiteinden een kaart kan aanleggen. In dat geval verliest de speler die de laatste kaart heeft aangelegd, die het spel blokkeerde.
Bekijk hier de spelregels van Domino en Domino varianten.

We wensen je veel plezier en spelgeluk toe!

(Foto 1) Speel Domino en leg de kaarten naast elkaar.

 

(Foto 2) Speel Domino en leg de kaarten over elkaar.
Tip: Maak een iets bredere waaier van de kaarten zoals je normaal gewent bent te maken.
Zo zie je al jou Dominostenen in één oogopslag.